XS

SM

MD

LG

XL

XXL

  • SGRZ / ANVR Lid
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke reisadviseur
  • Offerte op maat
  • Scherpe prijzen

14 december, 2023

De highlights van Rome

*Geschreven door Margot Kok 

Rome, als er één stad is waar ik nooit over uitgepraat raak, dan is het deze stad. Wat mij betreft beschikt het over een perfecte combinatie van factoren: fantastisch weer, een prachtige taal, het meest verrukkelijke eten, charmante mensen en dat in een ongekend mooie setting van kleine straatjes en eeuwenoude monumenten.

Het Colosseum

Rome, de Eeuwige Stad

De Eeuwige Stad, zoals ze Rome ook wel noemen, heeft met een reden deze bijnaam gekregen. De stad bestond al honderden jaren vóór Christus en nog steeds zijn er overblijfselen en ruïnes uit de Romeinse Tijd te bezichtigen. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk het Colosseum, het grootste amfitheater van de wereld. Het hele jaar door staan er toeristen in de rij om dit monument te bewonderen. Maar het Colosseum is lang niet het enige dat je zal bijblijven na een bezoek aan Rome. Tijdens een wandeling door de stad is het namelijk net of je door een museum in de buitenlucht loopt. Van het Colosseum loop je langs het Forum Romanum naar het Pantheon. Onderweg even langs de Trevi Fontein om er een muntje in te gooien, want dat brengt geluk. En vergeet ook de bekende pleinen niet: het Piazza Navona met haar mooie fonteinen en vele kunstenaars of het Piazza di Spagna met de beroemde Spaanse trappen.

Touren met de fiets of vespa

Met name in de zomer kan het erg warm worden in de stad en daardoor is het een absolute aanrader om met de fiets de stad te verkennen. Dit kan op eigen gelegenheid, maar een tour is ook zeker aan te raden! Zo zie je alle highlights in één middag. Voor degene die niet terugdeinst voor het drukke Romeinse verkeer is het huren van een Vespa misschien nóg leuker. Veel meer Italiaans kun je het niet hebben. En dan natuurlijk wel even stoppen voor een heerlijke gelato!

Heerlijke pizza

Romeinse klassieker

Ja, het eten, daar hoef ik eigenlijk niemand meer voor over te halen. De Italiaanse keuken staat al jaren wereldwijd bekend om haar fantastische maar simplistische keuken: bruschetta, pizza, pasta, gelato en tiramisu, het zijn stuk voor stuk iconische gerechten. Een tip voor als je in Rome bent: bestel een pasta ‘cacio e pepe’. Dit is een echte Romeinse klassieker en bestaat uit enkel drie ingrediënten: spaghetti, kaas en peper. Het was mijn favoriet en deze pasta vind je niet snel terug op de menu’s van Italiaanse restaurants elders in de wereld.

Villa Borghese

Lekker tot rust komen in Rome

Wil je tijdens zo’n dag nog even tot rust wil komen? Bezoek dan één van de parken. Het Villa Borghese is daarvan de bekendste en is prachtig om doorheen te lopen! Ook is het een mooie kans om even verkoeling te zoeken in de schaduw. En tot slot eindig je de dag in de bruisende wijk Trastevere. Plof neer op een schattig terrasje, bestel een Aperol Spritz en dan weet ik zeker: ook jij zal nooit meer uitgepraat raken over deze stad.

Heb je een vraag of opmerkingen? Stel deze ons dan gerust! Bel 020-4223313 en een van onze collega’s helpt u graag verder.